Een solide
financiële regeling

Ibb, een starterslening voor zelfbouwers

Ben je starter op de woningmarkt en wil je een leuk huis kopen? Of sta je al een tijd op de wachtlijst voor een sociale huurwoning? Met de starterslening van Ik bouw betaalbaar (afgekort: Ibb) wordt jouw droom werkelijkheid en bouw je jouw eerste huis gewoon zelf!

Wat Ibb nu precies inhoudt en hoe het werkt, dat leggen we je graag in 3 stappen uit.

Stap 1

Eigen financiering
Je leent bij de bank wat je op basis van jouw inkomen kunt lenen (1e hypotheek). Dit bedrag is altijd minstens 70%* van de totale investering die nodig is om jouw Ibb-huis te bouwen.
* per gemeente kan het verschillen

Stap 2

Ibb-Starterslening
Het financiële deel dat je mist om jouw zelfgebouwde droomhuis te kunnen betalen, wordt aangevuld met de Ibb-Starterslening. De basis voor de Ibb-Starterslening is de SVn-starterslening: een landelijke financiële regeling die gemeenten kunnen aanbieden zodat meer mensen een eerste eigen woning kunnen kopen. Met de Ibb-Starterslening maakt de gemeente het mogelijk dat starters hun eerste huis zelf kunnen bouwen.

Stap 3

Ibb, financiële zekerheid 
Om het proces goed te laten verlopen, maakt Ibb samen met jou een aantal belangrijke afspraken over de financiën voor je eerste huis. Wat jouw Ibb-huis maximaal mag kosten bijvoorbeeld en welke maandlasten je per maand betaalt en wat er gebeurt als je je huis wilt verkopen. Diverse grote banken werken mee en de Nationale Hypotheek Garantie is van toepassing op je hypotheken.

Eén ding is zeker: met Ibb heb je altijd een financieel veilige toekomst, want je betaalt nooit meer dan dat je kunt.

Eigen (spaar)geld

Bij een eerste huis heb je altijd verschillende kosten, dus ook bij je eerste huis met de Ibb-Starterslening. Niet alle kosten worden vergoed vanuit een 1e hypotheek of de Ibb-Starterslening. Je hebt ook altijd eigen (spaar)geld nodig.

Contact

Voor meer informatie kunt u:

Of bellen met: 06 4813 0446, Gerard van Evert

Ik bouw betaalbaar
Maakt eigen bouw betaalbaar!